Wij doen veel meer voor auteurs en artiesten dan alleen een liedje registreren en uitbrengen – Entertaiment Business Publishing Special okt 2018

Copyright Power International: ‘De auteur en artiest staan centraal’

 

“Wij doen veel meer voor auteurs en artiesten dan alleen een liedje registreren en uitbrengen”

Copyright Power International is vooral bekend vanwege zijn expertise op het gebied van internationale rechtenadministraties, maar is inmiddels op meer vlakken ambitieus. Het bedrijf is ook een muziekuitgeverij en wil zijn labelactiviteiten verder uitbreiden.

In de publishingwereld staat Copyright Power International bekend als een partij die alle administratieve lasten van individuen of bedrijven in de mediabranche uit handen neemt, met name voor auteurs, artiesten, dj’s, managementkantoren, uitgevers en labels. Copyright Power is gespecialiseerd in het persoonlijk begeleiden en vormgeven van het gehele traject inzake auteursrechten en naburig recht, zodat de klanten zich niet druk hoeven te maken om instanties als Buma/Stemra, Sena, Norma en de digitale platforms. De over de jaren heen opgebouwde kennis en ervaring wordt benut om mee te denken bij het maken van plannen en te zoeken naar oplossingen bij specifieke vraagstukken.

“Als uitgever zijn we steeds meer op zoek naar goede songs om te plaatsen en potentiële talenten die we in hun carrière kunnen begeleiden”, legt eigenaar Edith Severs uit. “En daarbij werken we nadrukkelijk met een langetermijnplanning. Een leuk voorbeeld is Nanne Meijer. Deze bekende influencer wil een zangcarrière beginnen. Om dat te realiseren heeft de producer/songwriter/gitarist Bart Janssen in samenwerking met zijn management A Million Faces, Talpa en ons een writers camp georganiseerd. Daar is een single met videoclip uit voortgekomen en er werd een (social)mediaplan rond de singlerelease bedacht. Dat heeft veel online buzz gecreëerd en de nodige aandacht voor zijn eerste release opgeleverd. We willen meer van dit soort gecombineerde acties doen in de vorm van zorgvuldig geplande releases met clips, marketing en een social-mediaplan voor de artiest, niet alleen maar zijn liedje uitbrengen.”

Royalty Scan

Copyright Power International is erop gebrand om het maximale te halen uit de royalty’s waarop auteurs, artiesten, labels en uitgevers recht hebben. In samenwerking met MBS Benelux is hiertoe zo’n twee jaar geleden het bedrijf Royalty Scan opgericht. Middels een speciaal ontwikkelde werkwijze worden alle verschillende inkomstenbronnen op vitale onderdelen gescand, zodat de rechthebbende zeker weet dat hij alle royalty-inkomsten ontvangt waar hij recht op heeft. Ontbrekende gelden worden alsnog geïnd. Verder kijkt het bedrijf vooruit en volgt het daarom de ontwikkelingen omtrent blockchain op de voet.

Severs: “We werken met ons eigen Royalty Power-softwarepakket, maar mocht het nodig zijn, dan kunnen we ook met blockchaintechnologie werken. Een jaar geleden hebben we al met een aantal blockchainpartijen om de tafel gezeten. De techniek biedt veel kansen, maar er zijn ook bedreigingen. Door blockchain ontstaan er nieuwe krachtvelden en het zal nog moeten blijken welke partijen uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken. Verder kun je je afvragen in hoeverre deze ontwikkelingen een bedreiging voor de rechtenorganisaties zullen gaan vormen. Welke rollen gaan de majors en independents innemen? Komt de collectiviteit van de rechtenorganisaties in het geding? Het zijn thema’s die we stuk voor stuk aandachtig volgen.”

Heb je interesse in onze diensten en service?

Neem contact op! Wij ontvangen je met open armen.

company

We leveren een totaalpakket af, zodat jij je volledig kan focussen op muziek maken.

Wat wij voor je doen

Waarom kies je voor ons?


strengths

Transparant

strengths

Klantgericht

strengths

Kennis

Contact

Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
Tel: 0297-361503
E-mail: info@copyrightpower.com

Parkeren

Crown Business - Film & TV studio's Aalsmeer beschikt over een eigen parkeergelegenheid.

Ons kantoor

Wij zijn gevestigd in Studio's Aalsmeer.

Office

expand_less