Intro

Het kan lastig zijn te begrijpen welke rechtenstromen waar vandaan komen, en waar je precies recht op hebt. Laat ons kort uitleggen wat auteursrecht en naburig recht is, wat het verschil is en waarom je misschien nog royalties hiervan misloopt!

Royalties vanuit auteursrecht

Wat zijn dat? 
Royalties uit auteursrecht ontstaan vanuit de compositie van muziek. Stel je hierbij de melodie en tekst van een muziekstuk voor. Wanneer een werk in het openbaar is gebruikt, horen royalties hiervoor te worden gevraagd waarna de schrijvers, componisten en publishers van dit werk deze dienen te ontvangen. 

Hoor ik auteursrecht royalties te verdienen?
Als je een tekstschrijver of componist bent van een muziekwerk dat in het openbaar is gebruikt, hoor je hiervoor in veel landen een vergoeding te ontvangen.   

Royalties vanuit naburig recht

Wat zijn dat? 
Royalties vanuit naburig recht ontstaan vanuit de opname van een muziekaal werk. Bij naburig recht komen er royalties vrij voor de uitvoerende artiest (bijvoorbeeld de hoofdartiest of sessiemuzikant) en de producent (niet de producer in de studio, maar de financieel eindverantwoordelijke, vaak het label of een publisher) beschikbaar wanneer een werk in het openbaar is gebruikt. 

Hoor ik naburig recht royalties te verdienen?
Als je een uitvoerend artiest of sessiemuzikant bent van een muziekwerk, hoor je hiervoor in veel landen een vergoeding te ontvangen. 

Waarom verdien ik nog geen royalties vanuit mijn auteursrecht of naburig recht?

Voor beide type rechten worden de royalties verzameld door verschillende instanties, in Nederland door Buma/Stemra en Sena. Die werken op hun beurt samen met buitenlandse societies om ook over de grenzen de vergoedingen te verzamelen. Het kan hierdoor voor jou als rechthebbende lastig zijn na te gaan waar je royalties zijn, waar je recht op hebt en om te zien of je daadwerkelijk alles hebt ontvangen. Vele creatievelingen laten dit winstgevende segment van de muziekindustrie links liggen, doordat ze de gang van zaken niet kennen en de instanties lastig zijn om mee samen te werken. 

Weinig publishers steken hun energie in zowel auteursrecht als naburig recht, en hier maakt Copyright Power International het verschil: wij doen dit wel! 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bij Copyright Power International begrijpen we dat je als artiest, muzikant, dirigent of muziek producer geen tijd en energie hebt om je te verdiepen in het verzamelen van royalties waar je recht op ehbt. Het kost tijd, moeite, energie en kan een lastig werk zijn terwijl je liever creatief bezig bent. Zelfs als je wél bij alle juiste instanties bent geregistreerd kan het goed dat je nog royalties misloopt, die wij kunnen opspeuren en laten uitbetalen. 

Om je te ontzorgen registreren wij direct je werke bij alle instanties en met behulp van onze eigen unieke software scannen we het gebruik van je werken. Hierdoor kunnen we elke cent claimen waar je recht op hebt, en krijg je maximaal betaalt voor je harde werk!

Met meer dan 20 jaar ervaring weten we alle ins en outs, hebben we internationale connecties en mogelijkheden om je rechten na te jagen zoals geen andere publisher dat kan. We regelen zowel de auteursrechten als naburige rechten van vele klanten, dus je hoeft je geen zorgen te maken over achterblijvende royalties.

Interesse in onze dienstverlening?

Ben je geïnteresseerd geraakt in een samenwerking met ons? We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel nu 0297-361503.

Boutique muziekbibliotheek Liberry

Liberry Liberry is onze boutique music library, gemaakt in samenwerking met de BCMM. Het project...

Bekijk dit project

Netflix – Ferry (Teaser & Trailer)

Are you a fan of the series "Undercover"? You'll be excited for this one then! 🎞 Soundsright...

Bekijk dit project

Tony’s Chocolonely – The Sweet Solution

Have you seen this commercial by Tony's Chocolonely recently? 🙌🏼💗 Audentity did the...

Bekijk dit project

Eredivisie #OneToWatch (FC Afkicken)

The winner of the Buma Award Best Podcast and Radio Imaging is… Eredivisie - #OnetoWatch (FC...

Bekijk dit project

Heb je interesse in onze diensten en service?

Neem contact op! Wij ontvangen je met open armen.

company

We leveren een totaalpakket af, zodat jij je volledig kan focussen op muziek maken.

Wat wij voor je doen

Waarom kies je voor ons?


strengths

Transparant

strengths

Klantgericht

strengths

Kennis

Contact

Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
Tel: 0297-361503
E-mail: info@copyrightpower.com

Parkeren

Crown Business - Film & TV studio's Aalsmeer beschikt over een eigen parkeergelegenheid.

Ons kantoor

Wij zijn gevestigd in Studio's Aalsmeer.

Office

expand_less