Deze initiatieven kunnen je mogelijk financieel steunen tijdens de COVID-19 crisis!

Deze initiatieven kunnen je mogelijk financieel steunen tijdens de COVID-19 crisis!

Met de Corana-crisis die nu al vele weken duurt en waarvan de impact op de Nederlandse muziekindustrie steeds duidelijker wordt, willen we jullie bij deze graag een hart onder de riem steken. Voor velen is een onzekere en lastige tijd aangebroken, waarvan nog onduidelijk is hoe lang deze precies gaat duren. We zullen jullie in hierin op zo veel mogelijk vlakken proberen te ondersteunen.   

In deze tijd en de periode die voor ons ligt, zal het belangrijker zijn dan ooit de inkomsten uit muziekgebruik op peil te houden. Zoals jullie van ons gewend zijn, zullen we ons inzetten om de maximale inkomsten op alle producties te realiseren. Jullie helpen ons daarbij door alle producties zo snel mogelijk bij ons te melden, dan kunnen wij doen waar we goed in zijn zodat we deze fase wat er uitgekeerd dient te worden ook daadwerkelijk uitgekeerd krijgen.  

Vanuit de rechtenorganisaties zijn er gelukkig diverse initiatieven om de leden te ondersteunen:  

Buma/Stemra  

  • Buma/Stemra vervroegt een aantal distributies. Auteursrechtgelden uit live optredens in 2019 worden in april en mei 2020 uitgekeerd in plaats van september 2020. Met deze maatregel wordt ca € 12.000.000 4 tot 5 maanden eerder uitgekeerd aan rechthebbenden. 
  • Auteursrechtgelden uit Radio en TV in 2019 worden in juni 2020 uitgekeerd in plaats van in september 2020. Met deze maatregel wordt ca € 38.000.000 3 maanden eerder uitgekeerd aan rechthebbenden.  

Meer informatie: https://www.bumastemra.nl/informatie-voor-leden-in-verband-met-coronavirus/  

Sena  

Sena heeft, in samenwerking met Buma/Stemra, een noodfonds opgericht. Dit fonds zal bedoeld zijn rechthebbenden te steunen die ondanks de overige steunmaatregelen in de problemen komen. De criteria om aanspraak te maken op een vergoeding uit dit fonds en de hoogte hiervan zijn inmiddels bekendgemaakt: 

Het Noodfonds Muziek is bestemd voor mensen die het geld het hardst nodig hebben en is gerelateerd aan je inkomsten uit auteurs- of naburig recht. Daarom werken wij met drempelbedragen.  

Waren jouw inkomsten uit auteurs- of naburig recht: 

als componist/tekstschrijver in 2018 of 2019 hoger dan € 290 en lager dan € 20.000 
als uitgever in 2018 of 2019 hoger dan € 2.900 en lager dan € 50.000 
als artiest of muzikant in 2019 hoger dan € 100 en lager dan € 5.000 
als producent in 2019 hoger dan € 700 en lager dan € 10.000” 

De (maximum) bedragen die kunnen worden toegekend zijn als volgt:  

“Sena – artiest/muzikant: 
Naburige rechtenvergoeding in 2019 tussen 100 en 499 euro bruto: 400 euro 
Naburige rechtenvergoeding in 2019 tussen 500 en 1.499 euro bruto: 500 euro 
Naburige rechtenvergoeding in 2019 tussen 1.500 en 5.000 euro bruto: 600 euro 

Sena – producent: 
Naburige rechtenvergoeding in 2019 tussen 700 en 2.999 euro bruto: 2.000 euro 
Naburige rechtenvergoeding in 2019 tussen 3.000 en 10.000 euro bruto: 4.000 euro 
De bijdrage wordt alleen toegekend als werk- of productiebijdrage. Hierop moet een toelichting worden gegeven tijdens de aanvraag. 

Buma/Stemra: 
De maximaal te ontvangen gift van Buma/Stemra is gerelateerd aan je auteursrechtinkomsten en ligt tussen de € 250 – 2.000 voor componisten/auteurs en €750 – €4.000 (uitgevers). Mocht het Noodfonds Muziek sterk overvraagd worden, dan kunnen de bedragen lager uitvallen.” 

Voor meer informatie en het aanvragen van steun: https://www.noodfondsmuziek.nl/

Ook diverse branche-organisaties hebben initiatieven op touw gezet om de sector te helpen:  

Please Don’t Stop The Music   

Please don’t stop the music is in het leven geroepen om de Nederlandse artiesten te ondersteunen. Doordat alle evenementen, optredens en festivals vanwege de COVID-maatregelen tot 1 september niet door kunnen gaan, worden artiesten en festivals hard geraakt en kunnen de artiesten wel wat steun in de rug gebruiken. Op deze website kan je muziek kopen en streamen en bijvoorbeeld merchandise kopen van je favoriete artiest.  Meer informatie: https://pleasedontstopthemusic.nl/  

 

 

Meldpunt Financiële Schade Popcoalitie   

De Popcoalitie vertegenwoordigt de popsector in de breedste zin des woords – live, makers, talentontwikkeling en producenten. Het is belangrijk dat de Popcoalitie in haar lobby-werkzaamheden beschikt over alle informatie over de mate waarin marktpartijen als artiesten, crew, boekingen-en managementkantoren en organisatoren worden getroffen door deze crisis. Daarom vraagt de popcoalitie de schade hier te melden: https://www.popcoalitie.nl/nieuws/corona-meldpunt-schade  

 

Statement MMF.nl   

Omdat iedereen in meer of mindere mate zal worden geraakt in deze tijd, heeft het MMFnl (Music Managers Forum) een aantal zaken onder de aandacht willen brengen. De sector is nauw verweven en het wegvallen van inkomsten zal door artiesten nog lang voelbaar blijven.  Meer informatie: http://www.mmfnl.com/covid19  

 

We hopen uiteraard dat de impact zo beperkt mogelijk blijft. Zijn er algemene vragen of meer specifieke zaken waarmee wij je kunnen helpen, aarzel dan niet om hierover contact met ons op te nemen.  

Heb je interesse in onze diensten en service?

Neem contact op! Wij ontvangen je met open armen.

company

We leveren een totaalpakket af, zodat jij je volledig kan focussen op muziek maken.

Wat wij voor je doen

Waarom kies je voor ons?


strengths

Transparant

strengths

Klantgericht

strengths

Kennis

Contact

Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
Tel: 0297-361503
E-mail: info@copyrightpower.com

Parkeren

Crown Business - Film & TV studio's Aalsmeer beschikt over een eigen parkeergelegenheid.

Ons kantoor

Wij zijn gevestigd in Studio's Aalsmeer.

Office

expand_less