Actualiteiten uit nieuwsbrief januari 2021

Beste allemaal,

Gelukkig nieuwjaar! 2021 zal hopelijk het jaar van de omslag worden waarin we terug kunnen naar normaal. De belangenvereniging multimedia- en film componisten BCMM kwam eerder al met een nieuwsbrief, waarin actualiteiten staan die we graag met jullie delen.  Via onze nieuwsbrief willen we jullie hier van op de hoogte brengen!

BMIM Awards 2021
De Buma Music In Motion Awards komen er weer aan in 2021! Hoe deze precies gaan plaatsvinden is niet duidelijk, maar Buma Cultuur en BCMM zijn in overleg om het best mogelijke neer te zetten. Sinds 14 december 2020 is het mogelijk om je inzendingen te doen, in verschillende categorieën. De definitieve lijst met categorieën kun je hier vinden, zorg ervoor dat je je inzending doet en hopelijk kunnen we met z’n allen mooie awards in de wacht slepen!

Investeringsfonds Muziek
In december 2020 zijn de aanvragen voor het Investeringsfonds Muziek behandeld. De gelden toekomend aan de aanvragen die zijn goedgekeurd worden naar verwachting begin januari 2021 ontvangen door de aanvragers. Hoera!

Uitvoeringsrechten online advertenties
De Raad van Rechthebbenden Buma/Stemra buigt zich over de kwestie dat uitvoeringsrechten niet worden vergoed bij online advertenties op bijv. Facebook en Youtube, in tegenstelling tot campagnes op traditionele media zoals radio en tv. Om de onderhandelingen met Google en Facebook goed te laten verlopen kun je een e-mail sturen naar info@bcmm.nl of ons, met daarin informatie over de campagne waarvoor je muziek hebt geleverd. Denk aan de titel van je compositie, componist(en), adverteerder/product en liefst de campagneperiode. BCMM zal jouw gegevens discreet behandeld en pas delen na jouw uitdrukkelijke toestemming.

Uitspraak EU Hof van Justitie over muziek in audiovisuele producties
In een zaak tussen de Spaanse Sena en een Spaans tv-station heeft het EU Hof van Justitie bepaalt dat muziek in een audiovisuele productie niet meer als een “fonogram” wordt beschouwd. Dat betekend dat er ook geen uitkering uit naburig recht voor zal zijn. Er is veel ophef over deze uitspraak omdat dit gigantische gevolgen zou hebben voor alle EU-landen, Sena en de uitkeringen van artiesten, musici en producenten. BCMM zal een virtuele ledenavond organiseren waarin speciale aandacht aan Sena besteed zal worden.

Dat was het voor zover!
Team Copyright Power International

Heb je interesse in onze diensten en service?

Neem contact op! Wij ontvangen je met open armen.

company

We leveren een totaalpakket af, zodat jij je volledig kan focussen op muziek maken.

Wat wij voor je doen

Waarom kies je voor ons?


strengths

Transparant

strengths

Klantgericht

strengths

Kennis

Contact

Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
Tel: 0297-361503
E-mail: info@copyrightpower.com

Parkeren

Crown Business - Film & TV studio's Aalsmeer beschikt over een eigen parkeergelegenheid.

Ons kantoor

Wij zijn gevestigd in Studio's Aalsmeer.

Office

expand_less