Copyright power International is uitgebreid met een eigen muziek label! 

Fully Charged is opgericht door Haris TrnjaninDarre van dijk en Copyright Power.  

Haris is, naast rapper, ook sociaal werker en inspireert jongeren om hun talenten te gebruiken. In zijn omgeving is een scala aan nieuw talent te vinden en tijdens een brainstormsessie samen met Darre van Dijk (chief creative officer van Nederlands grootste reclame bureau TBWA/Neboko) en Edith Severs (oprichtster Copyright Power) is het label Fully Charged ontstaan. Hiermee geven zij nieuw Nederlands talent een podium en plek in de Nederlandse muziek industrie.  

Fully Charged richt zich hoofdzakelijk op de urban scene en is altijd op zoek naar nieuw talent. Mocht jij je hierin kunnen vinden en vind jij dat wij jou moeten horen? Neem contact met ons op! 

Fully Charged Music Group

Op 25 juni 2019 is het 10 jaar geleden dat The King of Pop Michael Jackson overleed. Voor velen een icoon. Zo ook voor BoSaris 

BoSaris noemt Michael Jackson het begin, zijn kennismaking met muziek. Een jeugdsentiment dat zich doortrok tot begin jaren 90. De jaren erna is zijn muziek altijd blijven doorklinken en inspireren. Tien jaar later gaat BoSaris Michael Jackson’s legacy vieren door, samen met special guests, een groot tribute concert te geven in de Melkweg in Amsterdam. 

Het belooft een geweldige avond te worden. Kom mee zingen met de grootste hits van The King of Pop! Bestel je kaarten nu via www.ticketmaster.nl. We won’t stop till we get enough!! 

 

BoSaris Tribute Michael Jackson

Copyright Power International: ‘De auteur en artiest staan centraal’

 

“Wij doen veel meer voor auteurs en artiesten dan alleen een liedje registreren en uitbrengen”

Copyright Power International is vooral bekend vanwege zijn expertise op het gebied van internationale rechtenadministraties, maar is inmiddels op meer vlakken ambitieus. Het bedrijf is ook een muziekuitgeverij en wil zijn labelactiviteiten verder uitbreiden.

In de publishingwereld staat Copyright Power International bekend als een partij die alle administratieve lasten van individuen of bedrijven in de mediabranche uit handen neemt, met name voor auteurs, artiesten, dj’s, managementkantoren, uitgevers en labels. Copyright Power is gespecialiseerd in het persoonlijk begeleiden en vormgeven van het gehele traject inzake auteursrechten en naburig recht, zodat de klanten zich niet druk hoeven te maken om instanties als Buma/Stemra, Sena, Norma en de digitale platforms. De over de jaren heen opgebouwde kennis en ervaring wordt benut om mee te denken bij het maken van plannen en te zoeken naar oplossingen bij specifieke vraagstukken.

“Als uitgever zijn we steeds meer op zoek naar goede songs om te plaatsen en potentiële talenten die we in hun carrière kunnen begeleiden”, legt eigenaar Edith Severs uit. “En daarbij werken we nadrukkelijk met een langetermijnplanning. Een leuk voorbeeld is Nanne Meijer. Deze bekende influencer wil een zangcarrière beginnen. Om dat te realiseren heeft de producer/songwriter/gitarist Bart Janssen in samenwerking met zijn management A Million Faces, Talpa en ons een writers camp georganiseerd. Daar is een single met videoclip uit voortgekomen en er werd een (social)mediaplan rond de singlerelease bedacht. Dat heeft veel online buzz gecreëerd en de nodige aandacht voor zijn eerste release opgeleverd. We willen meer van dit soort gecombineerde acties doen in de vorm van zorgvuldig geplande releases met clips, marketing en een social-mediaplan voor de artiest, niet alleen maar zijn liedje uitbrengen.”

Royalty Scan

Copyright Power International is erop gebrand om het maximale te halen uit de royalty’s waarop auteurs, artiesten, labels en uitgevers recht hebben. In samenwerking met MBS Benelux is hiertoe zo’n twee jaar geleden het bedrijf Royalty Scan opgericht. Middels een speciaal ontwikkelde werkwijze worden alle verschillende inkomstenbronnen op vitale onderdelen gescand, zodat de rechthebbende zeker weet dat hij alle royalty-inkomsten ontvangt waar hij recht op heeft. Ontbrekende gelden worden alsnog geïnd. Verder kijkt het bedrijf vooruit en volgt het daarom de ontwikkelingen omtrent blockchain op de voet.

Severs: “We werken met ons eigen Royalty Power-softwarepakket, maar mocht het nodig zijn, dan kunnen we ook met blockchaintechnologie werken. Een jaar geleden hebben we al met een aantal blockchainpartijen om de tafel gezeten. De techniek biedt veel kansen, maar er zijn ook bedreigingen. Door blockchain ontstaan er nieuwe krachtvelden en het zal nog moeten blijken welke partijen uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken. Verder kun je je afvragen in hoeverre deze ontwikkelingen een bedreiging voor de rechtenorganisaties zullen gaan vormen. Welke rollen gaan de majors en independents innemen? Komt de collectiviteit van de rechtenorganisaties in het geding? Het zijn thema’s die we stuk voor stuk aandachtig volgen.”

Wij doen veel meer voor auteurs en artiesten dan alleen een liedje registreren en uitbrengen – Entertaiment Business Publishing Special okt 2018

Time to say goodbye….

Afscheid nemen is nooit leuk… Natuurlijk zagen we het aankomen en hebben we er ons maanden op kunnen voorbereiden. Maar als het moment dan dichterbij komt bekruipt je toch een gevoel van onbehagen. Een gevoel wat eigenlijk lijkt op een voorstadium van heimwee, een weeïg gevoel omdat je weet dat je een hoofdstuk af moet sluiten. Een hoofdstuk waar we veel moeite in hebben gestoken en zo vertrouwd aanvoelde. Met tranen op onze wangen en een brok in onze keel moeten we helaas afscheid nemen van onze oude huisstijl!

Wauw! Wat zijn we er druk mee geweest. De laatste weken draaiden vooral om het finetunen van de teksten, aanpassen en herindelen van de lay out, kleurencombi’s en… ons nieuwe logo! Maar hier is eindelijk onze nieuwe website!!

Uiteraard vind je er onze vertrouwde Copyright Power kleur roze terug. Al zijn we inmiddels al een tijdje ‘in het bezit van’ een mannelijke medewerker.. Stiekem blijft Copyright Power International toch nog wel een girlpower bedrijf!

En… Wat doen we nu écht precies? Waar kun je bij ons voor terecht? Dit kun je nu allemaal makkelijk terugvinden op onze website. We vertellen je waar we goed in zijn, waar we trots op zijn. Wist je bijvoorbeeld al dat wij, naast ervoor zorgen dat jij als onze klant de royalties krijgt waar je recht op hebt, jou ook kunnen voorzien van eerlijke (juridische) adviezen? Ook kunnen we jou helpen en begeleiden bij het kiezen van de juiste strategie voor de perfecte release.

Bij een nieuwe huisstijl hoort ook een nieuw logo! Het nieuwe logo bevat nog steeds onze basis kernwaarden: Onze klant blijft altijd centraal staan en uiteraard blijven we bij het Copyright symbool.  Maar met een toekomstig recordlabel (teaser) als baby en een nauwe samenwerking met diverse producers, artiesten en schrijvers raken we meer en meer betrokken bij de muzikale zijde van ons vak. Bovenop de onze bestaande diensten / activiteiten waar we goed in zijn en goed in blijven. Als het oude jasje niet meer past, is het tijd voor een nieuwe, kortom, het nieuwe logo representeert precies waar we goed in zijn en waar we voor staan. Maar dan met het geluid aan! 

 

Copyright Power presenteert nieuwe huisstijl!

Copyright Power ondersteunt Grandmono als extern consultant binnen het management team van Grandmono Music Publishing. Als extern consultant zal Copyright Power samen met David Schreurs de bestaande activiteiten ondersteunen en nieuwe projecten oppakken en uitwerken. Beide partijen zijn erg verheugd over de samenwerking. “In deze opzet heeft iedereen zijn of haar eigen expertise, dat goed werkt in gezamenlijkheid”, aldus Edith Severs, oprichtster van Copyright Power. Grandmono is niet alleen een muziekuitgeverij; het is ook een muzieklabel en een muziekproducent met een creatieve kern. Zij ondersteunen de ontwikkeling van artiesten op hoog niveau. Daarnaast staat Grandmono voor een duidelijke visie waardoor alle betrokken partijen zich volledig kunnen ontplooien.

Copyright Power aan de slag bij Grandmono

De Buma Award 2017 voor beste filmmuziek voor de documentaire ‘Bezness as Usual’ van regisseur Alex Pitstra werd op 6 maart 2017 gewonnen door Renger Koning. De Buma Awards staan natuurlijk bekend als grootste prijs in de Nederlandse muziekindustrie. Tijdens het gala werden de componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers met het het meeste succes onderscheiden met deze prijs. Wij van Copyright Power verzorgen zijn …… en zijn natuurlijk ontzettend trots op het behalen van de prestigieuze prijs. 

Renger Koning wint de Buma Award 2017!

Op 24 april 2018 is Edith Severs verkozen tot vice-voorzitter van de NMUV. Met de aanstelling van Edith Severs tot vice-voorzitter volgt zij Raymond van Vliet (Cloud 9) op. Samen met komend voorzitter Mark Bremer willen zij een bijdrage leveren aan de ingeslagen weg.  
De NMUV behartigt de belangen van muziekuitgevers. Zij geeft haar leden voorlichting en adviseert op juridisch, fiscaal en economisch gebied. De NMUV onderhoudt contacten met Buma Stemra en andere entertainment organisaties en voert promotie voor een rechtvaardig auteursrecht bij overheid en media. In een tijd van dynamische ontwikkelingen in de muziekbranche, met name ook op het gebied van auteursrecht. 

NMUV KIEST NIEUWE VOORZITTER EN VICE-VOORZITTER


We leveren een totaalpakket af, zodat jij je volledig kan focussen op muziek maken.

Wat wij voor je doen

Waarom kies je voor ons?


Transparant

Klantgericht

Kennis

Contact

van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
Tel: 0297-361503
E-mail: info@copyrightpower.com

Parkeren

Crown Business - Film & TV studio's Aalsmeer beschikt over een eigen parkeergelegenheid.

Ons kantoor

Wij zijn gevestigd in Studio's Aalsmeer.

expand_less